ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άγιος Κήρυκος 08/02/2022
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ ΙΚΑΡΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου μας ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία της και στεγάζεται σε έναν ισόγειο ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξοπλισμένο με σύγχρονα συστήματα αιμοκάθαρσης η οποία παρέχει ολοκληρωμένη θεραπευτική προσέγγιση των νεφρολογικών νοσημάτων σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.

Η μονάδα μας διαθέτει το πιο πλήρες σύστημα επεξεργασίας νερού παρέχοντας με ασφάλεια νερό άριστης ποιότητας. Τα νέας γενιάς μηχανήματα, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας, αποδίδουν έξι σύγχρονες θέσεις αιμοκάθαρσης και επιτρέπουν την εφαρμογή όλων των σύγχρονων μεθόδων αιμοκάθαρσης με ακρίβεια, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Τα ανωτέρω, αποτελούν την υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού μας, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο μας τον Φεβρουάριο του 2021, για το πόσο σημαντικό είναι να μην χρειάζεται να μεταφέρονται οι νεφροπαθείς στο Νοσοκομείο Σάμου. Με την λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού ικανοποιείται το δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας αλλά και των προσπαθειών μας για συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών του νοσοκομείου μας.

Εκ μέρους του Γ.Ν.- Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ

Με εκτίμηση,

Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια Ανεζινιώ Σταμούλη