Καλώς ορίσατε…

Η Διοίκηση και το Προσωπικό του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας σας καλωσορίζουν στην Ιστοσελίδα του Νοσοκομείου μας. Η ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, η επικράτηση των χρόνιων νοσημάτων, η νέα ακριβή ιατρική τεχνολογία, αλλά και οι αυξανόμενες προσδοκίες των πολιτών για άμεση, ανθρώπινη και αποτελεσματική περίθαλψη, επιβάλλουν την συνεχή εστίαση και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας σε κάθε επίπεδο παροχής είτε πρωτοβάθμιο είτε δευτεροβάθμιο. Ευελπιστούμε ο ιστότοπος αυτός να λειτουργήσει ως αποτελεσματικό εργαλείο πρόσβασης και επικοινωνίας, παράγοντας για την ορθή ενημέρωση του πολίτη και του επαγγελματία υγείας και ευχόμαστε, με την συνεργασία όλων, να συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουμε.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αφιλοκερδώς συνδρομή τους στην ανάπτυξη της ιστοσελίδας τον κο Καρδαμάκη Αντώνιο Φοιτητή Πληροφορικής Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Αναπληρωτή Διοικητή Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο» κο Μοσχοβάκη Γεώργιο, τους εργαζομένους της Δ/νσης Πληροφορικής 7ης Υ.Πε. Κρήτης κα Αλεξόγλου Παναγιώτα και Καραμανωλάκη Νικόλαο, καθώς επίσης και το Γενοβέζικο Σύλλογο Φίλων Ικαρίας για τη χορηγία δαπανών φιλοξενίας της ιστοσελίδας.

Γενικά

Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ικαρίας, είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), ενώ υπάγεται στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου και παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, ισότιμα σε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική του κατάσταση. Το Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας και το διασυνδεόμενο με αυτό Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων» λειτουργούν ως ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΠΔ), με ενιαίο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, έναν Διοικητή και έναν Αναπληρωτή Διοικητή.

Είναι το δεύτερο σε μέγεθος (οργανικές κλίνες: 40, ανεπτυγμένες: 40) και προσωπικό (περίπου 100 στελέχη) νοσοκομείο του Νομού Σάμου, εφημερεύει καθημερινά και δέχεται επείγοντα περιστατικά από το νησί της Ικαρίας και το σύμπλεγμα των νησιών Κορσεών – Θύμαινας, Φούρνων κλπ.

Διαθέτει αρκετά ικανοποιητικό αριθμό εξειδικευμένων Ιατρών, ειδικά εκπαιδευμένο Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό προσωπικό και εξυπηρετικό Διοικητικό προσωπικό, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες περίθαλψης κάθε πολίτη, χωρίς διακρίσεις.

Στην ευθύνη λειτουργίας του, ανήκουν οι αποκεντρωμένες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας: Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Θύμαινας, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων και Περιφερειακό Ιατρείο Χρυσομηλιάς.