ΠΑΝΙΚΑΡΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥΔΗΛΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2019

 

Το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” είναι το μοναδικό Νοσοκομείο μέσω της Πανικάριας Τράπεζας Αίματος, που καλύπτει τις ανάγκες των αιμοδοτών του Νησιού μας και των συγγενών τους όπου και αν αυτοί βρεθούν και ταυτόχρονα όλων των περιστατικών του Νοσοκομείου Ικαρίας.

Το έργο της τράπεζας αίματος του Νησιού μας και του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” είναι ανεκτίμητο και οφείλουμε να συνδράμουμε ούτως ώστε να αυξηθεί η προσφορά σε φιάλες αίματος, ιδιαίτερα τώρα που παρατηρείται μεγάλη δυσκολία σε κάλυψη όλων των αναγκών τόσο των αιμοδοτών, όσο και του Νοσοκομείου μας.

Φέτος, για δεύτερη φορά, έχουν προγραμματιστεί δυο δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας στο νησί της Ικαρίας και του συμπλέγματος νήσων Φούρνων Κορσεών από το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”. Η πρώτη διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το Φεβρουάριο και το Μάρτιο 2019, σύμφωνα με το ακόλουθο πίνακα και είχαμε κατά ημέρα τα εξής αποτελέσματα συλλογής φιαλών:

ΤΟΠΟΣ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΦΙΑΛΕΣ
ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΕΜΠΤΗ 28-02-2019 48
ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 28-02-2019 43
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-03-2019 45
ΣΑΒΒΑΤΟ 02-03-2019 74
Σύνολο: 210

Η δεύτερη δράση προγραμματίζεται για το τέλος Αυγούστου 2019 σε ευρύτερο χρονικό και τοπικό πλαίσιο.

 

Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, διασφάλισε στο μέγιστο βαθμό την επιτυχία της δράσης εθελοντικής αιμοδοσίας για την κάλυψη των αναγκών μας σε αίμα. Με την αυξητική τάση, που παρουσιάζει η εθελοντική αυτή δράση εδραιώνεται η συνέχισή της. Σε σχέση με την προηγούμενη δράση το Μάρτιο του 2018 είχαμε αύξηση 5% στη συλλογή φιαλών, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα της δράσης, λόγω εκτάκτων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η Οργανωτική Επιτροπή της δράσης Εθελοντικής Αιμοδοσίας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες – πολίτες που ανταποκρίθηκαν με κάθε τρόπο στο κάλεσμά μας με μεγάλη προθυμία, είτε έδωσαν είτε δεν κατάφεραν να δώσουν αίμα, καθώς επίσης και τους συναδέλφους που ασχολήθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο στην προσπάθειά μας. Ιδιαίτερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ομάδα της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” που με τη δική της αρωγή και προσπάθεια, έφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δίδοντας μεγαλύτερη αισιοδοξία στην επόμενη δράση το καλοκαίρι. Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε όλους εσάς που συντρέξατε την προσπάθεια της οργανωτικής επιτροπής, από το μετερίζι του ο καθένας και είχαμε αυτό το άριστο αποτέλεσμα.

 

Σας περιμένουμε και τον Αύγουστο….γιατί